Fenséges ízű a jó pálinka

Hazánk több évszázada híres már a speciális szeszes italairól, és itt nem csak a borra kell gondolni, hanem arra a párlatra is, amelyik a környező országokban is közkedvelt. Természetesen, a pálinka az a nedű, ami nem csak Magyarországon ismert és kedvelt ital, hanem számos szomszédos nemzet tagjai is szívesen fogyasztják. Azonban sokan vannak, akik teljesen odavannak az italért, de pontosan nem tudják, hogy mi is ez.
Nos, a pálinka egy olyan tradicionális magyar gyümölcspárlat, amit csakis erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával állítanak elő. Ha a készítésben más alapanyagok jutnak főszerephez, akkor a végterméket már nem lehet pálinka névvel illetni.
Azt azonban ki kell hangsúlyozni, hogy szintén a pálinkák közé sorolják a törkölypálinkát, ami nem más, mint az erjesztett szőlőtörköly párlata. A pálinka számtalan ízben kapható, és a kedvencek közé lehet sorolni a szilvát, barackot és körtét is. Ezt az elnevezést csakis Magyarország és ezen kívül még négy osztrák tartomány használhatja.